Úvod » Mak » Biely mak 250g z VLASTNEJ VÝROBY


    

Biely mak 250g z VLASTNEJ VÝROBY

Mak bol pestovaný a ručne zbieraný na Salaši v Pružine! Minimálna trvanlivosť je 12 mesiacov. Skladujte v suchu.

skladom

 

Číslo produktu: 006
bežná cena 3,90 EUR
naša cena bez DPH : 2,17 EUR
naša cena s DPH (20 %):
2,60 EUR

do košíka:
  ks  

Mak biely je prastarý druh maku s orieškovou arómou. Použite tak isto ako mak modrý- do koláčov, pečiva, k posypaniu... Používa sa obzvlášť ako náhrada orechov. Makovice sa pri zrelosti neotvárajú, je označovaný ako slepý mak a kvitne ružovo.

Mak je zdrojom vápnika, železa, fosoru a ostatných prvkov, viď. tabuľka. Vápnik prispieva ku normálnej zrážanlivosti krvi, správnej látkovej premene dôležitej pre tvorbu energie, normálnemu fungovaniu svalov, správnej neurotransmisii, správnemu fungovaniu tráviacich enzýmov. Vápnik je potrebný na udržanie zdravých kostí a udržanie zdravých zubov.

100 gramov zrelého maku siateho obsahuje: 41,56 g tukov, 28,13 g sacharidov, 17,99 g bielkovín, 19, 5g vlákniny, minerály a vitamíny.

Minerály

názov obsah v 100g % odporúčanej dennej dávky
Vápnik 1438 mg 144%
Fosfor 870 mg 124%
Draslík 719 mg 15%
Horčík 347 mg 87%
Sodík 26 mg 2%
Železo 9,76 mg 122%
Mangán 6,707 mg 292%
Meď 1,627 mg 181%
Zinok 7,9 mg 72%
Selén 13,5 µg 24%

 

Vitamíny

názov obsah v 100g % odporúčanej dennej dávky
Vitamín E 1,770 mg 12%
Vitamín C 1,000 mg 2%
Niacín 0,896 mg 5,5%
Tiamín 0,854 mg 71%
Kyselina pantoténová 0,324 mg 65%
Pyridoxín 0,247 mg 19%
Riboflavín 0,100 mg 8%
Foláty 82 µg 20%

 

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

NTdlMGI